У Росії сталася надзвичайна подія на військовому аеродромі - катапульта вбила майже весь екіпаж літака

23.03.2021, 13:11

Як повідомляють засоби масової інформації сусідньої держави, на одному з діючих військових аеродромів під Калугою сталася надзвичайна пригода, в результаті якого загинули три члени екіпажу далекого бомбардувальника-ракетоносці Ту-22М3. Чи був у складі екіпажу четверта людина, покладений за штатним розкладом даного літака, і його стан не повідомляється.

Судячи з усього мова йде про військовий аеродром 1 класу на заході Калузької області, поблизу нп Шайковка, на якому базується 52-й гвардійський важкий бомбардувальний авіаполк (другого формування).

Повідомляється, що в результаті нештатного спрацьовування катапульт крісел. Про це повідомили журналістам в Міноборони РФ.

"Двадцять третього березня в ході планової підготовки на землі до польоту Ту-22М3 на аеродромі в Калузькій області сталося нештатное спрацьовування системи катапультування. Через недостатню висоти для розкриття парашутів три члени екіпажу при приземленні отримали травми, не сумісні з життям", - сказали у відомстві.

Для технічного обстеження літака і з'ясування причин події на аеродром направлено комісію ВКС Росії, відзначили в Міноборони.

Читайте АСН в Google News