Як пройшов перший день карантинних обмежень в столиці. Відео протесту

20.03.2021, 17:01

З сьогоднішнього дня в столиці України введено в дію режим посилення карантинних заходів. Даний режим введений строком на три тижні.

Користувачі в соціальних мережах діляться інформацією про те, як столичні заклади дотримуються обмеження.

Судячи з цим повідомленням, за минулий рік жителі столиці звикли з перманентним станом локдауна і вступ нового витка обмежень пройшли без особливих збурень.

У центрі столиці практично закриті всі реторани і магазини. Вони або працюють з продажем на винос, або оформляють видачу товарів замовлених онлайн і без входу на територію магазинів.

На вулицях можна зустріти поліцейських, це контролюють. Їх, зокрема, зауважив фотокореспондент РБК-Україна, який зазначив, що правоохоронці не проходять повз відкритих закладів, і навідуються туди для перевірки.

Не залишилися осторонь від нововведень і противники обмежень. Так сьогодні в суботу 20 березня на Михайлівській площі Києва пройшла акція протесту проти карантинних обмежень, які, на думку маніфестантів, порушують їхні конституційні права.
В акції взяли участь близько ста осіб, на яких не було медичних масок.

Вони підняли гасла, які стверджували, що офіційна статистика бреше, а вакцинація є геноцидом.

Поліція не втручалася в те, що відбувається. Її представники заявили, що, незважаючи на карантин, свобода зібрань залишається недоторканною.

Читайте АСН в Google News