Інфекціоніст пояснила, чому діти масово розносять коронавірус

27.11.2020, 13:35

Під час свого виступу на Українському жіночому конгресі відомий інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська. прокоментувала ситуацію з поширенням коронавируса.

На думку лікаря-інфекціоніста діти, у яких ковід зазвичай проходить безсимптомно, є "двигуном епідемії", оскільки розносять інфекцію виру і заражають людей, які знаходяться в групі ризику.

Свою точку зору медик обґрунтувала тим, що діти часто є двигуном будь епідемії, тому що часто переживають хвороба - в тому числі і китайський коронавірус Covid-19 - практично повністю без симптомів. На жаль, по славам Ольги Голубовської, це не робить їх менш заразними.

Крім цього, за її словами, Україна перейняла американську рекомендацію по тестуванню. Виходячи з цих рекомендацій, в разі, якщо дитина хвора і з симптомами ГРВІ, то це автоматично розцінюється як коронавірус - до тих пір, поки аналіз не довів зворотне. І, відповідно, всі, хто живе з ним на одній житлоплощі, повинні пройти тестування на коронавірус.

"Якщо дитина хвора, або респіраторний якийсь симптом, тоді групи ризику повинні десь на 4-5 день від моменту контакту з хворою дитиною обстежитися", - підсумувала Голубовська.

Читайте АСН в Google News