США допоможуть Україні у підписанні контрактів на отримання вакцини від COVID-19

18.11.2020, 08:30

Сполучені Штати Америки допоможуть Україні у пришвидшенні підписання контрактів з компаніями, які розробляють вакцини від COVID-19. Таких домовленостей досягли під час телефонної розмови глави МОЗ двох країн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Як пообіцяв глав американського МОЗ Алекс Азар, США допоможуть посиленню комунікації між українським міністерством та компаніями Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer та Novavax.

"Ми спілкуємося з багатьма нашими міжнародними партнерами та фармацевтичними компаніями щодо забезпечення оперативної поставки в Україну безпечної та ефективної вакцини, адже саме вакцина є єдиним реальним засобом протидії пандемії COVID-19. Ми сподіваємося на підтримку наших друзів із США в цьому питанні", - завив Максим Степанов.

Раніше глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль розповів, що вісім мільйонів доз вакцини проти коронавірусу Україна зможе отримати вже в другому кварталі наступного року. Продовжуються переговори з компаніями щодо закупівлі додаткових партій вакцини.

Про це він заявив у ході звіту у Верховній раді.

"8 млн доз Україна зможе отримати вже в другому кварталі наступного року. Крім того, уряд і МОЗ постійно ведуть переговори зі світовими компаніями щодо закупівлі додаткових партій ефективної та перевіреної вакцини", - зазначив прем'єр-міністр.

Читайте АСН в Google News