У Мінську протестувальники вперше відповіли на побиття ОМОНом - горять покришки і перекриті дороги

13.10.2020, 07:02

З кінця серпня жителі Білорусі протестують проти шостого терміну правління Олександра Лукашенка. Мітинги проти його інавгурації проходили досить мирно - єдиним зброєю активістів були квіти, сьогодні ситуація почала радикально змінюватися.

12 жовтня силовики застосовують світлозвукові гранати під час затримання активістів протестного руху. Навіть під час демонстрації пенсіонерів ОМОНівці затримали кількох людей, поливали людей газом і застосували силу.

Як відзначають очевидці, сьогодні в столиці Республіки Білорусь сили безпеки застосовували спецзасоби частіше, ніж зазвичай. Можливо, така сміливість пов'язана із заявою керівництва МВС РБ про готовність до використання зброї по відношенню до демонстрантів, які, за їхніми спостереженнями, стають більш агресивними.

 

 

У відповідь на сьогоднішні побиття і затримання, жителі Мінська перекрили дороги в місті, палять покришки і будують барикади.

У різних районах міста протестувальники шикуються в ланцюзі солідарності і перекривають дороги. Як повідомляє TUT. BY, в Шабанов на дорозі підпалили покришки. В районі Кам'яної гірки, де особливо жорстко діяв ОМОН, дорогу завалили пластиковими блоками.

"Вантажівки та бусики з ОМОНом хаотично переміщаються по всьому місту, намагаючись розганяти і хапати людей. Чути стрілянина, вибухають світлошумові гранати. Як тільки колони карателів їдуть, люди відразу ж збираються знову", - пише канал NEXTA.

Читайте АСН в Google News