Чоловік замерз на смерть через жорстокість копів

01.03.2019, 18:49

Печерський суд Києва за клопотанням слідчих Державного бюро розслідувань обрав запобіжний захід трьом столичним поліцейським, підозрюваним в перевищенні службових повноважень, що призвело до смерті людини. Про це повідомляє прес-служба ГБР.

За рішенням суду, двом працівникам поліції обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави, третього - цілодобовий домашній арешт з відстороненням від посади строком на 2 місяці.

За даними слідства, 17 лютого патрульні поліцейські отримали повідомлення про порушення громадського порядку в одному з районів Києва. Прибувши на місце події, вони виявили агресивно налаштованого 31-річного чоловіка, якого намагалися заспокоїти. При цьому вони перевищили свої повноваження, застосувавши силу і наручники. Далі його силою посадили в службовий автомобіль і потім висадили на виїзді зі столиці. Пізніше тіло цієї людини виявили в лісосмузі за містом.

Поліцейським оголошено про підозру в перевищенні влади працівниками правоохоронних органів, що призвело до тяжких наслідків - смерті людини (ч3. Ст. 365 Кримінального кодексу України).

Раніше повідомлялося, що в Києві вбивця після злочину прикинувся мертвим і втік.

Читайте АСН в Google News