Готельєри Криму просять Держдуму РФ не «вбивати» їх

23.02.2019, 14:34

Російська Держдума готує ще один удар по малому бізнесу в окупованому Криму - закон про заборону хостелів на півострові винесли на друге читання, але потім на час відклали.

Нижня палата Держдуми РФ 21 лютого має була в другому читанні розглянути проект закону про заборону хостелів в житлових будинках. Цей закон був внесений головою комітету з ЖКГ Галиною Хованской ще у вересні 2015 року та прийнято в першому читанні в травні 2016 року. Розгляд законопроекту депутати відклали, вважаючи його недопрацьованим.

Цей законопроект включає в себе ряд поправок до Житлового кодексу, за якими забороняється влаштовувати готельні номери в житлових приміщеннях багатоквартирних будинків. За словами Галини Хованський, хостели становлять небезпеку для жителів сусідніх квартир з точки зору наркоманії та алкоголізму, а також несуть терористичну загрозу.

Представники турбізнесу піддали цей законопроект жорсткій критиці. За їх словами, прийняття поправок не тільки завдасть сильного удару по малому бізнесу в Криму, але і призведе до значного скорочення внутрішнього туризму.

Читайте АСН в Google News