Гормональні контрацептиви замінять диво-пластирем

16.01.2019, 06:25

Контрацептиви у вигляді таблеток скоро можуть відійти в минуле. Вчені створили пластир, покритий розчинними мікроголками, який після одноразового застосування забезпечує захист від незапланованої вагітності на цілий місяць.

Дослідники з Інституту технологій у Джорджії створили унікальний пластир, що за розміром не перевищує невелику монетку, який покритий біорозчинними мікроголками. Вони оброблені гормональним контрацептивом левоноргестрелем. Стверджується, що лише одного застосування цього пластиру досить для досягнення бажаного ефекту протягом цілого місяця.

Через 5 секунд після нанесення пластиру на шкіру його голки розщеплюються і залишаються під поверхнею шкіри, де вони дуже повільно виділяють діючу речовину. Попередні клінічні випробування на мишах, результати яких були опубліковані вчора, показали, що голки розчиняються повільно, а сам пластир успішно підвищує рівень гормону до позначки, яка необхідна для запобігання небажаній вагітності. Стійкий ефект контрацептиву забезпечується протягом 30 днів.

Читайте АСН в Google News