Президент Чехії закликав висловити протест проти звеличення в Україні військових «злочинців»

30.12.2018, 11:25

Чеський президент Мілош Земан закликає Прагу офіційно висловити протест проти звеличення в Україні військових «злочинців». Про це в Twitter написав представник президента Чехії Іржі Овчачек.

«МЗС Чехії і глава цього відомства Томаш Петршичек на честь бандерівців в Україні боязко мовчать. Якби таке відбувалося в Росії, тоді б видавалися тисячі заяв на цю тему», - написав Овчачек.

Однак глава МЗС Чехії Томаш Петршичек вважає, що Україна сама впоратися зі своєю історією. «Зі складними сторінками історії кожна країна повинна впоратися сама. І Україна сама впоратися з хворобливими місцями історії. Для цього вона повинна отримати необхідний час. Не справа дипломатії оцінювати або досліджувати історію, це справа істориків», - написав Томаш Петршичек.

Чеський президент Мілош Земан закликає Прагу офіційно висловити протест проти звеличення в Україні військових «злочинців». Про це в Twitter написав представник президента Чехії Іржі Овчачек.
«МЗС Чехії і глава цього відомства Томаш Петршічек в честь бандерівців в Україні боязко мовчать. Якби таке відбувалося в Росії, тоді б видавалися тисячі заяв на цю тему », - написав Овчачек.
Однак глава МЗС Чехії Томаш Петршічек вважає, що Україна сама впоратися зі своєю історією. «Зі складними сторінками історії кожна країна повинна впоратися сама. І Україна сама впоратися з хворобливими місцями історії. Для цього вона повинна отримати необхідний час. Не справа дипломатії оцінювати або досліджувати історію, це справа істориків », - написав Томаш Петршічек.

Читайте АСН в Google News