Пральна машина - тихий вбивця в будинку. Що з цим робити

13.12.2021, 19:10

Група австралійських домогосподарок розкрила причину неприємного запаху, який інколи виходить від свіжо випраного одягу. І причина ця - в цвілі, яка накопичується в гумовому ущільнювачі.

Бруд накопичується майже у всіх, адже конструкція машини з фронтальним завантаженням більше її накопичує, ніж аналогічні пристрої з вертикальним завантаженням. Двері таких пристроїв водо- і повітронепроникні: це накопичує вологу в пристрої, через що в затишних куточках машини накопичується бруд і цвіль.

Чорна цвіль здатна викликати багато хвороб: від ослаблення імунної системи до ураження дихальних шляхів, неврологічний розлад, розкладання легких і навіть смерть. Симптоми, що виникають у людей після її появи в будинку - втома, головний біль, судоми, тремор, перепади настрою, сплутаність свідомості, лихоманка, подразнення очей, чхання, висип, кашель, легенева кровотеча.

"Все дуже погано. Пробувала протирати оцтом, але краще не стало. Не наважуюся використовувати щось їдке, бо не хочу пошкодити гуму", - пише одна з користувачок форуму.

Форумчанки радять залишати дверцята пральної машини відчиненими або проводити прання на 90 градусах:

"Мені сказали, що раз на місяць треба проводити гаряче прання при 90 градусах, без миючого засобу і одягу, після того, як я стала це робити, цвіль зникла", - написали в коментарях.

Деякі господині порадили використовувати для очищення машини від цвілі відбілювач, соду з оцтом і гвоздикове масло.

Читайте АСН в Google News