Справа Скрипалів: Поліція підозрює Росію у ще двох убивствах у Британії

09.12.2018, 09:37

Провідні розслідування отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії детективи підозрюють Росію в причетності до ще двох вбивств на території Великобританії, передає The Times.

«Експерти, які розслідують отруєння Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, співробітники відділу по боротьбі з тероризмом в Скотланд-Ярді, вважають, що співробітники ГРУ Росії відвідували Великобританію в той час, коли відбувалися підозрілі смерті. Мова про смерть у 2012 році бізнесмена Олександра Перепеличного, який у віці 44 років раптово помер під час ранкової пробіжки біля свого будинку поблизу Лондона. У 2014 році страхова компанія, в якій Олександр Перепеличний застрахував своє життя, зажадала провести додаткове розслідування, в результаті якого в шлунку померлого було виявлено отруту, яка міститься в рідкісній рослині Гельземіум», - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що Олександр Перепеличний активно допомагав спецслужбам Британії розслідувати російські фінансові потоки. Крім того, спецслужби РФ можуть бути причетні до смерті партнера опального російського олігарха Бориса Березовського - бізнесмена Скотта Янга, який «випадково» випав з вікна своєї квартири, розташованої в центрі Лондона.

Читайте АСН в Google News