Росія не пропускає через Керченську протоку судна з прапорами країн ЄС і Туреччини

02.12.2018, 19:40

Влада РФ не пропускає під Керченським мостом кораблі під прапорами країн Євросоюзу і Туреччини, які слідують в українські порти Маріуполь і Бердянськ. Останні судна, пропущені в українські порти на Азові, пройшли під мостом ще до кризи — 24 листопада. Про це повідомляє організація «Майдан закордонних справ».

Як повідомляється, в Керченській протоці зараз перебуває в очікуванні дозволу на прохід в українські порти 20 кораблів. Шість із них належать компаніям з країн Євросоюзу. Вісім суден належать турецьким компаніям і чотири кораблі-компаніям з Лівану. Одне судно очікує дозволу на прохід Керченської протоки з 17 листопада. Турецький суховантаж ATA, чекав проходу в Азовське море з 21 листопада, відмовився від виконання рейсу в Маріуполь і пішов в Одесу.

На виході з Азовського моря знаходяться в очікуванні дозволу на прохід Керченської протоки дев'ять кораблів. Три належать компаніям з країн Євросоюзу, а шість – турецьким компаніям. Одне судно очікує дозвіл на прохід протоки з 23 листопада. Останні два корабля на вихід з Азовського моря були пропущені 27 листопада.

Читайте АСН в Google News