Справа Гриба: свідок обвинувачення дала свідчення на користь українця

25.11.2018, 21:09

У Північно-Кавказькому окружному військовому суді в РФ свідок обвинувачення у сфабрикованій «справі про підготовку теракту» дала свідчення на користь українського політв'язня Павла Гриба, якого в Білорусі викрали спецслужби Росії, повідомляє «Кавказький вузол».

У суді Марія Юрістова, знайома мешканки Сочі Тетяни Єршової, з якою в соцмережі листувався Павло Гриб, частково відмовилася від своїх попередніх свідчень і сказала, що Павло Гриб і Тетяна Єршова не обговорювали плани терористичного акту, а політика в їхніх розмовах не була головною темою.

«В основному Тетяна Єршова мені розповідала про милі моменти їхнього спілкування. Наприклад, як вони один одному бажали доброго ранку або на добраніч. Політику в своїх розмовах вони не обговорювали», - заявила в суді Марія Юрістова.

Нагадаємо, в серпні 2017 року 19-річного Павла Гриба в Білорусі викрали російські спецслужби, після чого перевезли українця в краснодарське СІЗО. Українця звинувачують у підготовці терористичного акту на території Росії. За версією слідства, нібито Павло Гриб схиляв Тетяну Єршову до теракту на шкільному випускному вечорі в Сочі.

Читайте АСН в Google News