Сексологи нагадали 5 маловідомих ерогенних зон, які приносять величезне задоволення

22.11.2021, 22:58

Ви напевно добре знайомі з такими ерогенними зонами, як соски, губи і внутрішня частина стегон. Але є й інші, менш відомі, які допоможуть вам насолодитися сексом, пише Health.

Чому ж дотик до цих місць під час інтимної близькості так збуджує? Тут більш тонка шкіра і висока концентрація нервових закінчень. Свою роль в цьому відіграє і ваш мозок. Якщо попередній партнер зосереджував свою увагу на якійсь із цих зон, і вам це подобалося, то ви, ймовірно, будете при цьому відчувати себе добре і з іншим партнером.

Але перераховані вище ерогенні зони не єдині, їх багато. Почніть з цих п'яти маловідомих місць.

За вухами
Покусування мочки вуха — стандартна частина прелюдії. Наступного разу зверніть увагу і на задню частину вуха. Шкіра тут неймовірно тонка, і, як і інші області тіла, пов'язані з вашими п'ятьма почуттями, це точка скупчення нервових закінчень. Ніжно цілуйте задню частину вуха партнера або проводьте уздовж неї язиком і дочекаєтеся потрібного ефекту.

Задня частина шиї
Про задню частину шиї, зазвичай приховану волоссям, під час сексу часто забувають. Але ця ділянка тіла — просто божевільна ерогенна зона, для якої підходять легкі, ніжні дотики.

Встаньте за спиною свого партнера і м'яко проведіть пальцями по його шиї вгору і вниз, а потім зробіть те ж саме губами. Оскільки партнер навряд чи вгадає, що ви збираєтеся робити, в цьому буде присутній і елемент несподіванки, який тільки підсилює відчуття.

Край вагінального отвору
Ніколи не чули про вагінальний край? Це область між вашою піхвою і анусом. І секретна ерогенна зона. В результаті дослідження, проведеного в 2014 році виданням Journal of Sexual Medicine, з'ясувалося, що край піхви — одна з найбільш чутливих до найлегших дотиків частин жіночого тіла.

В ім'я науки і задоволення почніть приділяти цій прихованій ерогенній зоні більше уваги. Попросіть вашого партнера зосередити свій кінчик пальця або язика саме тут і дозволити вам насолодитися відчуттями. Або візьміть справу в свої руки і отримаєте оргазмічний сеанс мастурбації.

Долоні
Багатий нервами центр долоні — теж ерогенна зона. Візьміть руку партнера і пучкою ніжно накресліть на його долоні спіраль починаючи з центру. Коли ви відчуєте, що партнер збудився, направте його руку до своїх грудей або вульви, попросіть його робити колоподібні рухи і насолоджуйтеся м'якими відчуттями.

Ступні
На наших ступнях теж багато нервових закінчень, через які ця область ніг настільки чутлива до лоскоту, а також є прихованою ерогенною зоною. Крім того, згідно з принципами рефлексології, на ступнях знаходяться точки, які відповідають різним областям тіла, дотик до яких також може збуджувати.

Притисніть всі п'ять пальців до ступні свого партнера і робіть пульсуючий рух, або легко пройдіться по його ступні нігтями. Можна це робити з маслом для масажу або лосьйоном для ступень. Потім погладьте і поцілуйте пальці вашого партнера один за іншим і подуйте на них — він отримає приємні відчуття.

Читайте АСН в Google News