Томос для України: відома дата об'єднавчого собору

14.11.2018, 22:13

Об'єднавчий собор, на якому розглянуть питання створення Єдиної Помісної Української Церкви і обрання її предстоятеля, планується до проведення 22 листопада, повідомив протоієрей, колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП Георгій Коваленко.

"Ми в перехідному періоді. Московський патріархат визначився і в цілому, і в Україні. Варто почекати. Обіцяють 22 листопада об'єднавчий собор. Згідно церковних правил і традицій, будь-яке рішення священноначала має бути рецепійоване, прийняте або не прийняте в тому числі духовенством і віруючими", - цитує Коваленка "Радио Свобода".

На його думку, помісні церкви будуть докладати зусиль до того, щоб конфлікт не вийшов на загальносвітовий рівень, а також "вирішувати власні питання".

Раніше повідомлялося, що в Київській патріархії вже обрали місце для проведення об'єднавчого собору, на якому буде обраний і глава новоствореної Єдиної Помісної Української Церкви. Речник Київської Патріархії Євстратій Зоря припустив, що собор може бути проведений в Софії в Києві.

Читайте АСН в Google News