Справа Гандзюк: офісом активістів зацікавилася поліція

13.11.2018, 08:22

В офіс ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк", який знаходиться в сквоті "Речовий доказ" на вулиці Рейтарській в ​​Києві, в ніч на 13 листопада приїхали поліцейські. Про це повідомляється на сторінці ініціативи в Facebook.

Активісти пов'язують візит поліції із затриманням раніше підозрюваного в причетності до замовлення атаки на активістку Катерину Гандзюк колишнього помічника нардепа від БПП Ігоря Павловського.

"Поліція не могла затримати його три місяці, поки справу не передали в СБУ. Ми пов'язуємо затримання Павловського і атаку поліції на сквот, який служив як організаційний простір для нашої ініціативи. Ми не вважаємо це збігом і розцінюємо це як спробу тиску на ініціативу і свідоме створення складнощів нашій роботі", - йдеться в повідомленні активістів.

Нагадаємо, раніше дії правоохоронців у справі про вбивство Гандзюк стали наслідком матеріалу, що з'явився на телеграм-каналі The Newsroom. У розслідуванні говорилося, що саме Павловський передав гроші облившому кислотою Гандзюк підозрюваному Сергію Торбину. Відразу після скандальної публікації нардеп Микола Паламарчук звільнив Ігоря Павловського.

Читайте АСН в Google News