Лікує рак і ожиріння. Вчені довели корисні властивості пива

15.10.2021, 16:00

«Будь-хто, хто п'є пиво, живе сто років», - це італійське прислів'я може містити більше правди, ніж просто приказка. Німецькі дослідники з Університету Ерлангена-Нюрнберга виявили користь двох компонентів пива - ксантогумолу та ізо-альфа-гірких кислот, що містяться в хмелі. Матеріал про це опубліковано на сайті вузу. Зокрема, хімічна сполука ксантогумол здатна контролювати і запобігати ожирінню печінки. Також ксантогумол перешкоджає утворенню рубців на тканинах цього органу і захищає його від ракових клітин.

У свою чергу ізо-альфа-гіркі кислоти позитивно впливають на обмін глюкози і метаболізм жирів, а також запобігають розвитку уражень печінки. Крім того, обидві речовини пригнічують запальні процеси (особливо в тандемі). Дослідники відзначили, що будь-яка істотна користь від пива виявляється тільки в разі вживання малих доз алкоголю і ще раз повторюють, що пиво - не ліки.

Проте, цілком можливо, що споживання безалкогольного пива або інших продуктів, що містять хміль, і напоїв, таких як лимонний хміль або хмельовий чай, може мати позитивний ефект.

Фахівці Фонду серцевих захворювань Великобританії визначили дозу алкоголю, яку припустимо випивати без шкоди для здоров'я. Вона становить п'ять кухлів пива міцністю 4% або 875 мілілітрів вина міцністю 13% на тиждень. За даними американських фахівців, алкоголь щорічно стає причиною 2,8 млн смертей у всьому світі.

Читайте АСН в Google News