До Харкова приїде знаменита "рабиня Ізаура"

27.09.2018, 18:29

До Харкова приїде головна героїня серіалу "Рабиня Ізаура". 61-річна Луселія Сантос 20 жовтня 2018 року зустрінеться з шанувальниками в Палаці студентів Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого (початок — о 12.00). Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив телеведучий і мандрівник Дмитро Комаров.

Ведучий познайомився з Луселією Сантос в Бразилії під час зйомок свого тревел-шоу "Світ навиворіт".

"Якщо вам трохи за 30 - ви точно її знаєте. Якщо менше — запитайте у своїх батьків, бабусь і дідусів. Вона була справжнім ідолом", - пише Дмитро Комаров.

«Рабиня Ізаура» — бразильський телесеріал 1976 року телекомпанії «Глобу», знятий за однойменним романом Бернарду Гімарайнш, виданим в 1875 році. У головній ролі знялася актриса Луселія Сантуш. Режисером новели виступив Ервал Росанн, автором сценарію — Жілберту Брага.

Оригінальний роман був дуже прогресивним для свого часу, засуджуючи рабство, яке буде скасовано в Бразилії тільки в 1888 році. Сюжет фільму присвячений історії боротьби за любов і свободу. Головна героїня, Ізаура — рабиня-квартеронка, якій належить пройти безліч випробувань, перш ніж вона знайде довгоочікуване щастя з коханою людиною. Але тематика серіалу також зачіпає і тяжке становище афроамериканців Бразилії в середині XIX століття.

В оригінальному варіанті серіал складається зі ста 25-хвилинних серій. Для міжнародного прокату, як це часто практикується в Globo, серіал був скорочений і перемонтований до 30 півгодинних серій.

Читайте АСН в Google News