Вбивав українців і чеченців: Bellingcat опублікував сенсаційні дані про Бошірова

26.09.2018, 23:03

Один з підозрюваних в отруєнні Сергія Скрипаля російський торговець спортивним харчуванням Руслан Бошіров виявився полковником ГРУ Анатолієм Чепігою. Про це повідомляється в третій частині матеріалів розслідування The Insider і Bellingcat.

Журналісти знайшли "Бошірова" серед курсантів Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища. Фото були зроблені в Чечні, де він і служив. Чепіга жив в Хабаровську, у військовій частині 14 бригади спецназу ГРУ. Про Чепігу є записи в системі "Російський паспорт".

Також журналісти з'ясували, що в 2014 році Чепіга отримав від Володимира Путіна звання Героя Росії "за участь в миротворчій місії". Тhe Insider вважає, що він воював в Україні. Відомо також, що Чепіга одружений і має дитину.

Раніше британська поліція назвала імена головних підозрюваних у скоєнні замаху в Солсбері на колишнього полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію - Олександр Петров і Руслан Бошіров. Тоді ж поліція висловила припущення, що ці імена не справжні.

Після цього "Олександр Петров" і "Руслан Бошіров" дали інтерв'ю пропагандистського телеканалу RT, заявивши, що займаються підприємництвом і в Солсбері приїжджали в якості туристів - відірватися і подивитися собор.

Читайте АСН в Google News