Понад 4000 жертв. Кардинал Маркс вибачився перед жертвами педофілії

25.09.2018, 21:45

Священики, винні в нарузі над неповнолітніми, повинні понести відповідні покарання. Про це у вівторок, 25 вересня, заявив голова Конференції німецьких католицьких єпископів, архієпископ Мюнхена кардинал Райнхард Маркс.
Таким чином він прокоментував оприлюднені в Фульде (федеральна земля Гессен) результати дослідження, в ході якого систематично вивчалися випадки сексуального насильства з боку представників католицької церкви.

Всього, згідно з даними церковних актів, в період з 1946 по 2014 роки в нарузі звинувачуються 1670 церковних служителів. Жертвами, як вважають автори публікації, стали 3677 дітей і підлітків. Реальне число потерпілих може бути ще більше, вважають експерти.

У 60 відсотках випадків акти сексуального насильства відбувалися в ході приватних зустрічей зі священиками на їх особистих або службових квартирах. Близько третини священнослужителів зізналися, що використовували для цих цілей церковні приміщення, вісім відсотків говорили про інтернати, а ще близько чотирьох відсотків - про гуртожитки.

"Мені соромно, що довіра була підірвана ... Ми не прислухалися до жертв. Це не можна залишити без наслідків. Багато більше нам не вірять, і я це розумію", - зазначив кардинал Маркс.

Раніше стало відомо, що понад 300 католицьких священиків з 1950-х років скоїли наругу більше ніж над 1 тисячею неповнолітніх в шести єпархіях американського штату Пенсільванія, розповідає Делфі.

Читайте АСН в Google News