У Львові зі стравоходу немовляти витягнули розкриту шпильку

19.09.2018, 10:29

Львівські лікарі змогли витягну розстебнуту шпильку зі стравоходу маленької дитини, не завдавши їй ніяких пошкоджень. Дивну історію зі слів лікаря-ендоскопіста Віктора Іванціва опублікували "Факти.

"Мені доводилося витягувати монети, ґудзики, батарейки, дротики, ковпачки - більше 150 предметів... Але з розкритою шпилькою я мав справу вперше. Коли дівчинку доставили до нас, ми тут же ввели її в наркоз, знерухомили.

З огляду на те, як саме застрягла шпилька в стравоході, тягти її вгору було абсолютно немислимо. Один невірний рух - і довелося б розкривати грудну клітку. Спочатку була думка спробувати застебнути маніпулятором шпильку, але потім довелося відмовитися від такої ідеї: у вузькому стравоході дитини робити це було надзвичайно ризиковано, могла початися кровотеча. Тому ми... проштовхнули шпильку в шлунок, там повернули і тупим кінцем догори стали дуже повільно і обережно витягувати небезпечний предмет із стравоходу", - розповів фахівець.

В Америці в таких випадках відкривають кримінальну справу на батьків - за недбалість. Українські ж лікарі просять батьків бути уважнішими до дітей, які в певному віці кладуть у рот немислимі предмети.

Читайте АСН в Google News