Гіркін: Донбас був не потрібен Кремлю, тому його грабували під керівництвом Суркова

15.09.2018, 20:05

Росія на українському Донбасі спочатку планувала зруйнувати всю економіку, а потім передати цей депресивний регіон під контроль України на умовах федералізації. Про це в ефірі інтернет-каналу «Рой ТВ» заявив «екс-міністр оборони ДНР» Ігор Гіркін.

«Донбас спочатку ніхто не збирався робити Придністров'ям або Абхазією. Його збиралися відправити назад до складу України в рамках якоїсь федералізації, але вже з повністю зруйнованою економікою. Її на Донбасі знищили в мотлох, пограбувавши всі під загальним керівництвом нашого любого друга Владислава Суркова. Якусь паразитичну користь від цього вони отримали, висмоктали з Донбасу якусь кількість кваліфікованих кадрів з середнього технічного персоналу та робітничих кадрів, яких дуже гостро не вистачало в Росії на підприємствах оборонки. Ось і весь ефект від того, що зробили московські куратори, знищивши Донбас. Але в цьому і полягала основна мета Москви», - заявив Гіркін.

Також він пояснив, що Владислав Сурков особисто розставляв всі кадри на тимчасово окупованій Донбасі, щоб вони або допомагали, або не заважали грабувати український регіон.

Читайте АСН в Google News