Підозра у великій розтраті: Суд заарештував мера Ужгорода на 2 місяці

06.09.2018, 18:07

Сьогодні суд розглянув клопотання прокуратури Закарпаття і постановив взяти під варту мера міста Ужгород Богдану Андріїву, обраному від партії "Відродження".

Суд постановив тримати його під вартою 2 місяці з запорукою в 440 тис. гривень. Адвокат Андріїва повідомив, що до кінця дня його підзахисний внесе заставу.

На судове засідання разом з мером прийшов голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який був готовий взяти мера Андріїва на поруки.

Меру Ужгорода вручили підозру у вчиненні кримінальних злочинів передбачених ч.5 статті 191 КК - привласнення і розтрата майна шляхом зловживання службового становища в особливо великому розмірі, а також - в співучасті в підробці документів.

У лютому прокуратура направила до суду кримінальне провадження щодо засновника приватного товариства і інженера технічного нагляду, які здійснювали реконструкцію пам'ятника архітектури національного значення «Комора і винний льох XVII століття» (відоме як "Совине гніздо"), в привласненні 6,5 млн гривень і за підробку документів.

Зараз в рамках нового кримінального провадження правоохоронці з'ясовують роль нинішнього мера міста Ужгорода в можливому сприянні цьому і присвоєння 6,5 млн грн, повідомляє сайт Мукачево.

Читайте АСН в Google News