42 кілометри чистої отрути: "Кримський Титан" Фірташа показали з висоти пташиного польоту

06.09.2018, 14:34

У Мережі виклали відео, як виглядає кислотонакопичувач  "Кримського Титана" в Армянську з висоти пташиного польоту. "Оцініть масштаб катастрофи", підписав відео автор під ніком Garnachuk. Більше ніяких коментарів до відео автор не доклав, так що здогадуватися, що на відео "так", а що "не так" треба самому глядачеві.

На відео - величезні резервуари з хімічними стоками з заводу, швидше за все - частина з них - просто відстійники в землі, без спеціальних резервуарів, на деякому відео видно, що рідина білого кольору перетікає в сусідні водойми.

При цьому в коментарях користувачі пишуть, що загальна площа відстійників - близько 42 квадратних кілометрів і що отруйні відходи нагромаджувалися на цьому заводі понад п'ятдесят років. 

Раніше ASN розповідала, що російська армія під час навчань розбомбила відстійник відходів хімічного виробництва "Кримського Титану" і содового заводу, через що в навколишнє середовище сталися потужні викиди хімічних речовин. Цю інформацію повідомив представник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Читайте АСН в Google News