На Закарпатті через смертельну інфекцію оголошено карантин

04.09.2018, 19:08

На Закарпатті зафіксовано вже 11 хворих менингококком. У регіоні оголошено карантин, повідомляють Новини Закарпаття. Школу в селі Порошково Перечинського району закрили на карантин через менінгококову інфекцію. З11 госпіталізованих місцевих жителів, у 9 діагноз підтверджений, повідомляє Перечинська РДА. Всі хворі зараз знаходяться в обласній інфекційній лікарні.

Тому комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при райдержадміністрації оголосила карантин до 7 вересня включно.

Виконкому порошківській сільській раді рекомендували оголосити карантин в дошкільних навчальних закладах та заборонити проведення масових заходів. З ромським населенням проведуть роз'яснювальну роботу, щоб ті сприяли медикам в обстеженнях і при необхідності лягали в лікарню.

Менінгококовий менінгіт потенційно смертельний, лікування повинно проводитися в екстреному порядку. Пацієнта госпіталізують до лікарні, ізоляція не обов'язкова. Лікування антибіотиками повинно бути розпочато якомога раніше, але після спинномозкової пункції.

Інфекція піддається лікуванню за допомогою цілого ряду антибіотиків.

Читайте АСН в Google News