Омелян: Росія злетіла з котушок, з нею треба говорити мовою зброї або мовою санкцій

05.08.2018, 09:10

Російська Федерація спеціально використовує Кримський міст і свої ВМС, щоб відбити бажання у судновласників заходити в українські порти в Азовському морі. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає «112 Україна».

«Маріуполь і Бердянськ відчувають певні проблеми в зв'язку з такими діями Росії, але ситуація в регіоні стабільна, порти працюють. Через такі дії спостерігається зменшення на 10% заходів в українські порти. Ми несемо збитки в сотні мільйонів гривень. Але якщо прорахувати соціально-економічний ефект, порахувати збитки судновласників, які змушені простоювати перед заходом в Азовське море, то ці збитки значно вище. Я впевнений, що разом із нашими партнерами, які є учасниками коаліції проти РФ, їм не вдасться зробити це до кінця. Зараз розглядаються різні сценарії протидії, аж до того, щоб обмежити захід у російські чорноморські порти судів з європейської реєстрацією», - розповів міністр.

За словами Володимира Омеляна, з Російською Федерацією можна говорити тільки мовою зброї або мовою санкцій. «Іншої альтернативи в спілкуванні з Росією немає, тому що ми бачимо, що ця країна повністю злетіла з котушок», - підкреслив міністр.

Читайте АСН в Google News