Скільки можна випивати спиртного без шкоди для здоров'я

19.07.2018, 21:28

Для отримання інформації були вивчені дані добровольців, які п'ють алкоголь. Виявилося, що спиртне навіть у невеликих дозах не принесе користь. Більш того, негативний вплив може проявитися, навіть якщо вживати 50 г спирту щотижня – це 2 банки пива або кілька келихів вина.

Варто зауважити, що в різних країнах існують різні норми вживання алкоголю, рекомендовані Міністерством охорони здоров'я.

У Великій Британії МОЗ радить пити не більше 1,5 пляшки вина в тиждень незалежно від статевої приналежності. В Іспанії ця норма збільшена в 2,5 рази для чоловіків і в 1,5 рази – для жінок.

На території деяких країн СНД нормативи побільше. Чоловікам рекомендується випивати до 4,5 літрів пива в тиждень.

Але як показало проведене дослідження, алкоголь негативно впливає в будь-яких дозах.

Експерти уважно вивчили дані більше 599 000 осіб з різних країн без ознак хвороб серця і судин. У всіх учасників був середній і високий дохід.

Добровольців розділили на 8 груп (в залежності від кількості вживаного спиртного) і спостерігали за ними від 1,5 до 13 років. За це час 40 000 осіб померло, а у 39 000 були виявлені хвороби серця і судин.

Найневтішна статистика була в групах, де люди пили найбільше спиртного. Крім того, в учасників був виявлений ризик появи серцево-судинних захворювань.

Один виняток – це ризик інфаркту, який зменшувався в міру зростання дозування алкоголю. Але позитивний ефект звели нанівець інші захворювання.

Результат дослідження не тільки підтверджує шкідливість алкоголю, але і спростовує думку, що пити червоне вино, яке входить в середземноморський раціон, корисно для здоров'я, зокрема для підвищення тиску у гіпотоніків, пише Мenslife.

Читайте АСН в Google News