Батьки недогледіли: іграшка-магніт розірвала кишечник однорічній дитині

09.07.2018, 21:34

У Чернівцях через недогляд батьків однорічна дитина з'їла кілька магнітів. Сторонні тіла розірвали однорічному малюку кишечник. Протягом останнього року в міській дитячій лікарні вже вдруге терміново оперується дитина через магніт, який викликав перфорацію кишечника. Рівно рік тому - в липні 2017 року - в лікарню потрапила дівчинка з Заставнівського району, передає Погляд.

«Спочатку підозрювали, що причиною міг бути апендицит. Але під час операції з'ясувалося, що в кишечник дитини потрапило шість кульок-магнітів. Будучи в різних петлях тонкого кишечника, ці дуже потужні магніти міцно склеїлися між собою. У місцях з'єднань утворилися розриви, через які вміст кишечника потрапив в черевну порожнину, викликавши гостре запалення», - пояснив журналістам хірург Чернівецької міської дитячої клінічної лікарні Сергій Бабич.

Лікар також сказав, що батьки знали, що дитина наїлася магнітів, але лікарям про свої підозри рідні не сказали. Також зволікали з візитом до лікаря після пропажі магнітів. Сьогодні хлопчик ще перебуває в реанімації.

Читайте АСН в Google News