Як зберігати м'ясо в морозилці, щоб воно залишалося смачним до року

03.07.2021, 17:00

Правильна заморозка гарантує довгу свіжість і первозданний смак продуктів. Особливо це стосується м'яса - полежавши трохи в морозильній камері, воно втрачає вологу і смак. Якщо ж заморозити так, як потрібно, м'ясо пролежить близько 6 місяців.

Наріжте м'ясо шматками потрібного вам розміру. Мити не потрібно, це краще робити безпосередньо перед приготуванням їжі. Промите м'ясо швидше псується, в ньому може утворюватися патогенна флора.

Візьміть щільні целофанові мішечки. Бажано ті, що призначені для зберігання продуктів при низькій температурі.

Складіть нарізані шматки м'яса і щільно зав'яжіть мішечок. Зверху надягніть інший. Повітря між м'ясом і мішечком не повинно бути, він і місця багато займає і погіршує якість продукту.

Покладіть добре упаковане м'ясо в морозильну камеру в спеціальний відсік. Зазвичай на ньому стоїть відмітка, які продукти потрібно зберігати на цьому рівні. Не зберігайте м'ясо разом з рибою і іншими продуктами, що сильно пахнуть.

Температуру бажано поставити від -12 до -18 градусів. Зберігати заморожене м'ясо в морозильній камері можна близько 6 місяців, а при великій кількості продукту, якщо ви поставите режим «холод» на максимальний режим, то термін зберігання подовжується до одного року. Звичайно, смак продукту може дещо змінитися, але на його свіжості це ніяк не відіб'ється.

Читайте АСН в Google News