Зустріч Трампа з Путіним: українське питання зведеться до Мінських домовленостей і Сенцова

02.07.2018, 19:00

У ході двосторонньої зустрічі американського та російського президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна буде порушено тему необхідності виконання Мінських домовленостей і звільнення українського режисера Олега Сенцова. Таку думку висловив виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Україну цікавить, чи буде на цій зустрічі звучати українське питання. Так, буде, але, на нашу думку, сторони публічно висловляться за дотримання Мінських домовленостей. Тобто, ці домовленості перетворюються в таку священну корову, яка не дає молока, але й на м'ясокомбінат її ніхто не відправляє", - зазначив експерт.

За його словами, план-максимум для Києва – домогтися від американської сторони, щоб на зустрічі прозвучала заява про необхідність звільнити Олега Сенцова. При цьому він додав, що лобі української теми повинні забезпечити Український світотовий конгрес у Вашингтоні і наближені до Трампу політики і дипломати, які відстоюють інтереси України.

Нагадаємо, 16 липня в Гельсінкі (Фінляндія) пройде зустріч американського президента Дональда Трампа з його російським колегою Володимиром Путіним. Очікується, що США і РФ обговорять майбутнє відносин між країнами.

Читайте АСН в Google News