ЦВК, діти та аграрії: Парубій оприлюднив порядок денний останнього тижня Ради

02.07.2018, 11:17

В останній перед канікулами сесійний тиждень народні депутати розглянуть питання, пов'язані зі зміною складу Центральної виборчої комісії (ЦВК), захистом дітей і аграрними питаннями. Про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій на засіданні погоджувальної ради, передав кореспондент ASN.

"Ми завершили нашу роботу на законопроекті про захист прав дітей. Це три законопроекти. Тому у вівторок ми почнемо роботу завершенням розгляду проекту закону 8296 і розглянемо законопроекти 8294 і 8295, що супроводжують його", - зазначив спікер.

За його словами, також на вівторок планується блок питань з інформаційної політики. Всього 4 закони. Середа традиційно буде присвячена ратифікації. При цьому він додав, що у четвер Верховна Рада приступить до розгляду питань щодо звільнення членів ЦВК, після чого планує зайнятися призначенням нових.

Як пояснив Парубій, консультації між фракціями тривали до 1 липня, тепер же часу на "торги" не залишилося - в серпні нова команда Центрвиборчкому повинна приступити до роботи з підготовки до президентських виборів. Також у четвер парламентарії займуться формуванням плану роботи на наступну сесію, а також розглянуть блок питань з аграрної тематики, пов'язаних з ратифікацією угоди про асоціацію з ЄС.

Нагадаємо, голосування щодо Центральної виборчої комісії (ЦВК) стане підготовкою до фальсифікації виборів. Таку думку висловив глава фракції Опозиційний блок Юрій Бойко.

Читайте АСН в Google News