В Одесі невідомі вкрали кота і портфель Жванецького

11.06.2018, 19:28

У центрі Одеси з Всесвітнього клубу одеських громадян, на перетині вулиць Маразліївської і Базарної, невідомі люди вкрали скульптуру кота Моріса, що належить сатирикові Михайлу Жванецькому. Про зникнення Моріса повідомив журналістам директор клубу з розвитку Олена Павлова.

«Зникнення статуї, яка грунтовно кріпилася до підвіконня, було виявлено сьогодні (у понеділок, 11 червня - ред.)», - сказала вона.

Композиція виконана в натуральну величину, була фігурою кота, що лежить на портфелі знаменитого майстра. Табличку прикріпили поруч з ним.


Павлова припустила, що акт вандалізму могла зробити тільки людина, яка не вміє читати - на пластині було чітко позначено, що об'єкт не зроблений з металу.

«Найприкріше, що цілою зняти скульптуру, швидше за все, вони не могли. За словами автора, Тетяни Штикало, при таких маніпуляціях вона повинна була розколотися», - сказала Павлова.

Як пояснили в організації, скульптура була вручена президенту Всесвітнього клубу одеситів Михайлу Жванецькому з нагоди його дня народження (6 березня), але була встановлена ​​на фасаді будівлі лише 10 квітня 2018 року, так як для її установки були потрібні певні погодні умови. Моріс з портфелем був створений на кошти міського бюджету.

Читайте АСН в Google News