Які продукти сприяють виведенню нікотину з організму

06.06.2018, 18:29

Пристрасть до сигарет є у багатьох людей. Багато їх курять і не здогадуються про те, як погано вони впливають на організм. Тютюн негативно позначається на стані багатьох органів, а також на здоров'ї і загальному самопочутті.

З тютюновою залежністю впоратися можна. Для цього потрібно, перш за все, бажання курця і готовність довести справу до кінця. Попрощатися з поганою звичкою можна за допомогою продуктів харчування і корекції способу життя.

Нікотину потрібно всього лише сім хвилин, щоб потрапити в мозкову систему людини. Його можна вивести за дві години. Але проблема в тому, що позбутися залежності нелегко. Організм буде вимагати все нові і нові дози. Щоб шкідлива звичка не стала згубною, заходів потрібно вживати якомога швидше. Але потрібно враховувати, що тривалість позбавлення від пристрасті до тютюну багато в чому залежить від стажу куріння.

Як вивести нікотин з організму?

- Постачання організму корисними речовинами - вітамінами і мікроелементами, важлива частина позбавлення нікотинової залежності. Також важливі антиоксиданти, які пригнічують активність нікотину.

- Регулярне вживання рідини, бо вона виводить з організму нікотин. На думку вчених, добова норма води повинна становити 2 літри.

- Вживання трав'яного чаю і настоянок. Багато трав'яних зборів мають очищувальний  ефект.

- Включення в раціон молочної продукції. Деякі фахівці стверджують, що кисло-молочна продукція сприяє виведенню нікотину з організму.

Активний спосіб життя: біг, тренажерний зал, плавання, велоспорт. Однак цей пункт виконаємо в тому випадку, якщо у курця немає проблем з легенями, серцево-судинно системою і інших протипоказань щодо здоров'я.

Перегляд раціону. Акцент потрібно зробити фруктах і овочах.

Корисними будуть крупи. Вони виведуть шкідливі речовини з організму, а також слиз.

Важливо пити фреші і соки. Починай свій день з фрешу або свіжовичавленого соку - фруктового (банани, ягоди, апельсини, яблука) або овочевого (морква, томати, буряк, зелень).

Також доцільно застосовувати заходи для утримання в нормі вуглекислої кислоти. На перших етапах відмови від куріння може проявлятися відчуття нестачі кисню. Однак воно пройде.

Через 5 місяців налагодиться кровообіг, через півроку стане нормальним кількість шлункового соку, а через 2 роки організм покинуть шкідливі речовини.

Важлива частина боротьби з нікотином - правильний раціон. Щоб прискорити бажаний результат, потрібно відмовитися від деяких продуктів:

- смаженого;

- жирного;

- солоного;

- солодкого;

- кави.

Корисні антинікотиновий продукти: капуста, лимон, гранат, імбир, шпинат, апельсин, брокколі, пшениця, журавлина, томати.

Читайте АСН в Google News