Данилюк розповів, за що його звільнив Гройсман насправді і вимагає слова в парламенті

06.06.2018, 14:41

Міністр фінансів Олександр Данилюк на своїй сторінці в соцмережі заявив, що його намагаються звільнити через те, що він відмовляється підтримувати так звану програму "Субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів", яка давно стала корупційною годівницею народних депутатів, які обмінюють свої голоси в Раді на гроші Кабміну.

"На мене чиниться колосальний тиск. Від мене вимагають підтримати програму "Субвенція на соціально-економічний розвиток регіонів". У перекладі людською мовою це - роздача грошей на проекти депутатів-мажоритарників. Це - політична корупція, в народі - "гречка". Я країною не торгую, - написав Данилюк.

Він повідомив, що не згоден з ультиматумом "піти або стати співучасником" і що вимагає надати йому право виступити в парламенті. Нагадаємо, сьогодні прем'єр Гройсман заявив, що подав у Раду подання на звільнення Данилюка.

Йдеться про суму в 5 мільярдів гривень, які передбачені в Бюджеті-2018 року за вищезгаданою програмою. Використовуючи державні кошти, деякі народні обранці в регіонах роздають комп'ютери і будують майданчики від свого імені, займаються самопіаром, заявляли раніше в Громадянській мережі "ОПОРА".

"Не всі кошти були спрямовані на серйозні інфраструктурні проекти - такі, як капітальні ремонти, будівництво закладів освіти. Значна ж сума була спрямована на субвенції низького рівня і на досить дрібні придбання", - зазначив експерт.

Державне фінансування отримують переважно ті округи, інтереси яких у Верховній Раді представляють народні депутати від Блоку Петра Порошенка, "Народного фронту" і "Відродження", заявляли в "ОПОРІ" раніше.

Найбільша сума коштів потрапляє в округу фракції Блоку Петра Порошенка. Практично ідентичні суми в 2017 році отримали округу, чиї інтереси у Верховній Раді представляють члени партії "Відродження" та позафракційних народних депутатів

Читайте АСН в Google News