МОН уперше запровадило аудіювання з англійської на тестах: на нього поскаржилося найбільше учнів

06.06.2018, 12:00

Міністерство освіти і науки вперше запровадило аудіювання на зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) з англійської мови, проте на нього ж отримало найбільше скарг від абітурієнтів. Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич на засіданні Кабінету міністрів, передав кореспондент ASN.

"Найбільша кількість апеляційних скарг - тобто 65 - ыз 83 тисяч 990 учасників ми маємо з англійської мови. І претензії всв були, в першу чергу, на аудіювання. Аудіювання ми впровадили вперше", - зазначила політик.

За її словами, найбільше скарг відомство отримало на якість відтворення запису і на вимову самого диктора. Багато скаржилися на те, що погано чули з останніх рядів столів. При цьому вона додала, що в разі підтвердження фактів, про які заявили абітурієнти в апеляції, вони зможуть повторно скласти іспит з предмету 4 липня на додатковій сесії.

У той же час, на думку Гриневич, введення аудіювання показало також проблеми і з вивченням англійської мови в школах, оскільки в разі відсутності таких вправ у школі, учневі потім складно скласти цей предмет на іспиті. Однак, як додала міністр, технічну помилку в тексті тесту - одна буква t замість двох в слові attraction - зараховувати не будуть, якщо учень помилково переписав її з тексту.

Нагадаємо, в нинішньому році з середньої школи випустилося 184 867 осіб, що на 7,5 тис. менше, ніж у минулому році. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Читайте АСН в Google News