Строката Рада: вісім партій долають 5% -ний бар'єр на парламентських виборах

05.06.2018, 15:30

Згідно з соціологічними опитуваннями, вісім партій долають 5%-ний прохідний бар'єр на парламентських виборах. Про це свідчать дані соціологічного дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. І. Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Згідно з даними дослідження, найбільше голосів тих, хто піде на вибори, віддали б голоси партії "Батьківщина" (12,6%) і партії "Громадянська позиція" (10,7%). Далі йдуть - партія "Опозиційний блок" (8,5%), політична партія "За Життя" (8,1%), Радикальна Партія Олега Ляшка (7,9%), БПП "Солідарність" (7,8%).

Швидше за все, подолати виборчий бар'єр зможуть також і Об'єднання "Самопоміч" (5,1%), і недавно зареєстрована партія "Слуга народу" (5,0%). На думку голови Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимира Фесенка, така кількість політичних сил у майбутньому скликанні парламенту зробить його ще більш "строкатим", фрагментарним і ще менш договороздатним, ніж зараз.

Нагадаємо, в березні 2019 року в Україні пройдуть вибори президента. Крім того, на жовтень наступного року заплановані чергові парламентські вибори.

Читайте АСН в Google News