Юрист: "Нафтогаз" і його чиновники грабують українців і "Укргазвидобування"

01.06.2018, 17:40

Виплата величезних премій чиновникам "Нафтогазу" залишилася "непоміченою" численними органами, які покликані боротися з корупцією в Україні. Таку думку висловив юрист Ростислав Кравець на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Немає ніякої боротьби з корупцією, немає ніякого бажання наводити в країні порядок. Є одне бажання - грабувати", - зазначив експерт. За його словами, кричущий випадок з виписуванням багатомільйонних премій чиновникам "Нафтогазу" з іще не отриманої по суті суми боргу "Газпрому" залишився без реакції правоохоронців.

Так, не обурилися цим фактом не тільки глави правоохоронних органів без юридичної освіти - такі як керівник МВС Арсен Аваков і генпрокурор Юрій Луценко, а й антикорупційних органів, які зобов'язані перевіряти подібні факти. При цьому він додав, що величезні доходи "Нафтогаз" і його керівники отримують, зокрема, і за рахунок компанії "Укргазвидобування", відмовляючи їй у дивідендах і розоряючи таким чином її.

Нагадаємо, топ-менеджмент НАК «Нафтогаз України» отримає 45,6 млн. доларів премії, як винагороду за перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським «Газпромом». Відповідне рішення було ухвалене Наглядовою радою НАК. Раніше також повідомлялося, що в минулому році "Нафтогаз" отримав близько 1,5 млрд доларів прибутку, що можна порівняти з доходом такого гіганта, як "Газпром".

Читайте АСН в Google News