Гройсман пообіцяв якісну освіту в Україні аж через 12 років

30.05.2018, 12:55

Результат освітньої реформи в Україні буде помітний не раніше, ніж через 12 років. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну, передав кореспондент ASN.

"Якщо ми говоримо про нову українську школу, то для того, щоб отримати перші результати нової якості, нам з вами потрібно 12 років. Тому що дитина йде в 1-й клас, вчиться 12 років, і на виході отримує нові конкурентні знання, сучасні. Ми стали на цей шлях, але це буде непросто", - зазначив прем'єр.

За його словами, уряд має намір також працювати і над поліпшенням якості освіти у вищих навчальних закладах. Так, зокрема, незабаром почнеться робота з визначення критеріїв для вишів. Одним із них буде частка працевлаштованих випускників.

При цьому він додав, що якісна і сучасна освіта є одним із пріоритетів роботи уряду. У той же час, за словами прем'єра, в Україні є конкурентні виші. Нагадаємо, 1 червня в Україні відзначають День захисту дітей. З цієї нагоди напередодні свята прем'єр-міністр Володимир Гройсман прийшов на засідання уряду в супроводі чотирьох дітей.

Читайте АСН в Google News