Україні загрожує дефолт

29.05.2018, 06:45

Економісти озвучили умови, при яких Україна зіткнеться з дефолтом і великомасштабною кризою в своєму найближчому майбутньому. На думку експертів, без сторонньої допомоги вона швидше за все, не зможе погасити боргові зобов'язання вже наступного року. Щоб цього не сталося, Міжнародний валютний фонд повинен продовжити терміни виплат за виданими країні кредитами. В іншому випадку ймовірність дефолту в Україні складе 99%.

Якщо МВФ відмовиться надати фінансову підтримку Києву, країну чекає справжня економічна катастрофа. Відбудеться падіння гривні, інфляція і безробіття. Дані фактори спровокують нову хвилю еміграції. Репутація України в міжнародному співтоваристві буде вагомо зіпсована. Це посилиться ще і повільними і недостатньо ефективними реформами, а також величезним зовнішнім боргом.

У наступному році, щоб заплатити за зовнішній борг, Україні доведеться знайти 6,47 мільярда доларів, з яких 1,7 мільярда підуть на обслуговування боргових зобов'язань. В цілому, протягом наступних чотирьох років, країні доведеться заплатити 28,7 мільярда доларів.

Читайте АСН в Google News