Українські аграрії почали вирощувати дивовижно корисний овоч з Індії

25.05.2018, 19:10

Завдяки змінам клімату українські агрономи почали вирощувати індійські екзотичні культури. Про це розповідає АгроЮг. Згідно з інформацією ресурсу, серед українських аграріїв індійський овоч все більше і більше популярний.

Його розведенню в Україні сприяє зміна клімату. За смаком стручки бамії нагадують щось середнє між спаржевою квасолею і кабачками. Листя цього овоча використовують як добавку до салатів, желеподібний сік із плодів іде на медичні та промислові цілі, а насіння можна використовувати як замінник кави.

Також видання повідомляє і про чудові властивості заморського овоча. Так, бамія пригнічує поглинання холестерину і знижує рівень ліпідів і жиру в крові, її екстракт знижує рівень глюкози. Вона також є джерелом антиоксидантів, а завдяки значній кількості слизових речовин у плоді, бамія дуже корисна для хворих на виразку шлунка і гастрит.

На думку агроекспертів, цей продукт буде цікавий споживачам органічних продуктів, а її вирощування виявиться рентабельним. Зараз консервована бамія вагою 280 гр. пропонується за ціною близько 120 грн, а свіжа - 370 грн за кілограм.

Ціни пропозиції насіння в Україні (в залежності від сорту і кількості насіння) коливаються від 3 до 9 грн. Насіння дають сходи через 2-3 тижні після посіву.

Читайте АСН в Google News