Кривава блювота і набряк легенів. Українські моряки загинули страшною смертю в Кабо-Верде (фото 18+)

11.05.2018, 08:46

На арештованому судні "Atlantic Harmony", яке стоїть під арештом біля берегів Кабо-Верде, болісною смертю померли двоє українських моряків. 7 травня помер другий помічник капітана Олексій Лукашов, а через 13 годин - третій механік Олександр Червоний. У соцмережі з'явилося відео, в якому активіст і одна з дружин загиблого моряка розповідає про деякі деталі загибелі чоловіка.

Жінка повідомила, що її чоловік і колега загинули ймовірно від отруєння. 32-річний чоловік намагався врятувати себе - пив багато води, або намагався змити з себе щось. У чоловіка була "помаранчева, а потім кривава блювота". Перший моряк загинув від набряку легенів, але яка причина до нього призвела - невідомо.

Українці працювали на судні, власниками якого є громадяни Туреччини. Корабель ходив під прапором Гонконгу. Всього на судні знаходилося чотири херсонських моряка. Стан здоров'я третього моряка важкий. Активісти закликають херсонців допомогти повернути тіла загиблих на батьківщину, а також - підтримати моряка, що вижив.

Посольство України поки тільки перевіряє інформацію і з'ясовує обставини загибелі громадян України, - повідомили в МЗС. Офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич повідомив, що вже встановлено контакт з судновласником.

Читайте АСН в Google News