Гройсман вимагає від Ради до літа ухвалити закон про Антикорупційний суд

10.05.2018, 13:58

Закон про створення антикорупційного суду в Україні має бути ухвалений до 1 червня, протягом найближчих двох сесійних тижнів. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду в Києві, передав кореспондент ASN.

"З наступного понеділка буде два пленарних сесійних тижні, чого цілком достатньо, щоб розглянути законопроект про Антикорупційний суд і затвердити його в другому читанні. Я вважаю, що до 1 червня в українського парламенту є всі шанси це зробити і поставити в питаннях створення антикорупційної інфраструктури крапку", - зазначив прем'єр.

За його словами, він особисто проситиме про затвердження відповідного закону і керівників парламентських фракцій, і парламентаріїв в цілому. При цьому чиновник підкреслив, що уряд, в свою чергу, зробить увсе можливе, щоб новостворений орган швидко запрацював. На його думку, такий крок стане позитивним сигналом для інвесторів.

Водночас у своєму блозі на "Українській правді" голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін написав, що президент Петро Порошенко затягує ухвалення законопроекту про Антикорупційний суд через голову парламентського комітету з питань правової політики і правосуддя і члена фракції "БПП" Руслана Князевича.

На думку Шабуніна, президент через депутатів намагається затягнути створення Антикорупційного суду і при цьому "зберегти обличчя" перед міжнародними партнерами.

Читайте АСН в Google News