Як відрізнити телятину від яловичини

10.05.2021, 10:15

Найчастіше це питанням турбує молодих мам, тому що маленьку дитину потрібно годувати строго певним м'ясом. Найчастіше, для приготування того чи іншого блюда принципово використання саме яловичини. Так як же відрізнити одне від іншого?

Вам знадобиться
- телятина;
- яловичина.
Подивіться уважно на колір м'яса. Молода телятина має м'ясо рожевого-червоного, блідо-рожевого або сірувато-рожевого кольору, в той час як яловичина - насиченого червоного.

Зверніть увагу на консистенцію м'яса. Телятина має ніжну консистенцію, сухожилля практично відсутні, а яловичина більш жорстка, в м'ясі можна виявити велику кількість сухожиль, товсті плівки і великі поздовжні волокна.

Понюхайте м'ясо. Телятина приємно пахне молоком, має легкий, кисло-солодкий запах.

Подивіться так само на колір жиру, що міститься в м'ясі. На телятині жир практично відсутній, а якщо він і є, то білого кольору. Жир на м'ясі яловичини має кремовий, кремово-рожевий і, іноді, жовтий колір і міститься в більшій кількості.

Оцініть так само зріз м'яса. Він повинен бути злегка вологим, але не липким. Натисніть пальцем на поверхню м'яса. При натиску на телятину, поверхня швидко вирівнюється, а палець залишається сухим. Сік, що виділяється з телятини, прозорого кольору.

Читайте АСН в Google News