Верховний Суд розглянув зразкову справу та зобов'язав відновити виплати пенсій переселенцям з Донбасу

04.05.2018, 18:19

Верховний Суд в складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду визнав неправомірними дії Пенсійного фонду України, позбавив пенсійних виплат жительку зони антитерористичної операції на Донбасі, повідомляє прес-служба суду.

У справі було зазначено, що позивач, який пішов на пенсію за віком, через бойові дії переїхав, але з 1 квітня 2017 їй припинили виплату пенсії.

Оскільки подібних позовів надходить до судових інстанцій дуже багато, то Верховний Суд розглянув справу як зразкову і задовольнив вимогу пенсіонера-позивача.

Зразкова справа відкривається, якщо у провадженні одного або декількох адміністративних судів є велика кількість аналогічних справ. Такі можливості з'явилися у суду після змін в Кодексі адміністративного судочинства України, які вступили в дію відповідно до Закону "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" від 03.10.2017 № 2147-VII "

Ухвали про відкриття провадження у зразкових справах публікуються на офіційному веб-порталі судової влади України, а також в одному з загальнодержавних друкованих засобів масової інформації не пізніше ніж за десять днів до дати судового засідання для розгляду такої справи.

Читайте АСН в Google News