Кремль міг готувати ще один «Солсбері» в США

26.04.2018, 08:30

Представники російських спецслужб, які працювали під дипломатичним прикриттям і виселені в минулому місяці з території Сполучених Штатів, стежили за колишніми співвітчизниками, і, швидше за все, дісталися б до них, як це було в Солсбері. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела в адміністрації Сполучених Штатів.

«З десятків російських дипломатів, висланих минулого місяця зі Сполучених Штатів, були люди, підозрювані в шпигунстві. Вони, за даними правоохоронних органів США і спецслужб, контролювали іммігрантів з Росії, а також членів їх сімей, які переїхали до Сполучених Штатів», - наголошується в публікації.

У той же час підкреслюється, що в одному з випадків російські шпигуни спостерігали за особою, яка перебувала під програмою захисту ЦРУ і проживала в країні під зміненими паспортними даними. Цей та інші епізоди викликали заклопотаність у американської розвідки тим, що Кремль міг вести підготовку до нападу на людей, ідентифікованих російською владою як зрадників або ворогів.

Тим часом в ЦРУ і Білому домі офіційні коментарі з цього питання давати відмовилися. Посольство Росії в США також утрималося від будь-яких висловлювань і не відповіло на запит.

Читайте АСН в Google News