Експерт спрогнозував, чи продовжиться в Україні "банкопад"

25.04.2018, 10:31

Новий банкопад уже не загрожує українській банківській системі, проте рівень проблемних активів викликає серйозну тривогу учасників ринку. Таку думку висловив фінансовий експерт, народний депутат України IV, V і VI скликань, член Ради НБУ (2003 - 2014) Василь Горбаль на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Тривогу по всій банківській системі викликає висока питома вага проблемних активів", - зазначив експерт. За його словами, по всій банківській системі показник проблемних активів становить 56%, проте серед державних банків проблемні активи досягають рівня 72%.

В основному це відбувається через "ПриватБанк" та "Укрексімбанк". У банківській системі на сьогоднішній день є недокапіталізовані банки - в основному це малі фінансові установи, однак нове керівництво НБУ лояльно ставиться до них.

У зв'язку з цим очікувати масового закриття банків до кінця року не варто. При цьому він уточнив, що таких в Україні на сьогоднішній день налічується близько десятка.

"Ситуація навіть у цих банках не викликає тривоги", - додав В. Горбаль. Нагадаємо, Укргазбанк і ПриватБанк продадуть у 2020-2022 роках. Про це на засіданні Кабміну заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Читайте АСН в Google News