Названа нова мета Кремля після України

17.04.2018, 20:12

Наступною метою президента Російської Федерації Володимира Путіна після України може стати Прибалтика. Так вважає журналіст і кінодокументаліст Йонас Охман.

За словами Охман, коли почався Майдан, він, як і всі в країнах Балтії, і особливо в Литві, відразу зрозуміли, що відбувається.

"Це зовсім не те ж саме, що Помаранчева революція. Я розумів, що щось дуже інтенсивно змінюється, хоча і не знав, що конкретно", - уточнив він.

Журналіст додав, що в Швеції він проходив службу у спецпідрозділі, тому він добре знає не тільки радянські, але і російські технології.

"І коли я побачив в Криму цих "зелених чоловічків", я відразу зрозумів, що саме я бачу: це ж ГРУ, ФСБ, це ж ... Боже мій! Я зрозумів, що Путін прийшов, і не тільки в Україну. Що буде далі ? Це залежить і від того, що роблю, наприклад, я. Якщо в Україні все скінчиться погано, тоді у нас, в Прибалтиці, теж почнеться щось недобре. А я там живу і не дозволю цього! Значить, треба щось робити. І тоді з друзями спочатку в Литві, а потім в Україні влітку 2014 року ми розпочали допомагати. спочатку все було стихійно: пакети медикаментів, наприклад, передавали. Але досить швидко ми знайшли хороші контакти з людьми і стали більш серйозно працювати", - зазначив він.

Читайте АСН в Google News