Названо країну, яка виграє від втручання Росії у сирійський конфлікт

13.04.2018, 10:30

Головним вигодонабувачем в зв'язку з російським втручанням в сирійський конфлікт став Іран. Таку думку висловив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ASN.

"Головним вигодонабувачем з російського втручання у сирійські справи є Іран. Він не тільки вийшов із тягаря санкцій, а й посилив, поширив свій вплив на Сирію, на Ємен, на Катар, на багато інших прикордонні держави", - зазначив експерт.

За його словами, на сьогодні на сирійській карті багато в чому вирішується роль і майбутнє не тільки Сирії, але й Ірану. Росія ж у свою чергу виконує допоміжну роль.

При цьому він додав, що зміцнення Ірану на Близькому Сході і створення "Шиїтського моста" до Середземного моря вкрай турбує світові еліти, зокрема в цьому не зацікавлений Ізраїль. Нагадаємо, президент США Дональд Трамп в Twitter написав, що не називав конкретної дати обстрілів сирійської території.

Також він дорікнув світ у відсутності подяки за порятунок від "ІД". Раніше він погрожував почати обстрілювати Сирію "розумними ракетами" протягом 72 годин.

Читайте АСН в Google News