Росія скликає засідання Радбезу ООН у справі Скрипаля

04.04.2018, 21:20

Росія зажадала скликати 5 квітня засідання Ради безпеки ООН у справі про отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля.

"Керуючись принципом, який ми розділяємо, про те, що застосування хімічної зброї будь-ким, і будь-де неприпустимо і має бути розслідувано і покарано, і що безкарність неприпустима, і що застосування такої зброї є загрозою розповсюдження зброї масового знищення, ми, за вказівкою нашого уряду, просимо вас скликати завтра в другій половині дня, о 15:00 відкрите засідання Ради Безпеки ООН", - заявив постійний представник російської сторони в організації Василь Небензя.

Нагадаємо, 4 березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія отруїлися нервово-паралітичним газом, імовірно, російського виробництва "Новачок".

Лондон звинуватив Росію в хімічній атаці на території ЄС і вислав з країни російських дипломатів. Його приклад наслідували багато країн Європи, в тому числі - і Україна. ЄС наполягає, що Росія повинна співпрацювати з розслідуванням отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки, яке веде Організація із заборони хімічної зброї. Росія ж наполягає, що проводить власне розслідування.

Читайте АСН в Google News