Ніяких Селфі. Канни диктують нові правила для червоних доріжок

27.03.2018, 09:45

Організатори Каннського кінофестивалю офіційно заборонили Селфі знаменитостей, а також їх фанатів на червоній доріжці.

Як повідомив директор фестивалю Тьєррі Фремо, він і президент Каннського кінофестивалю П'єр Лескур вирішили "повністю заборонити" Селфі на 71-му Каннському фестивалі, який пройде з 8 по 19 травня, передає Hollywood Reporter.

Фремо переміг у багаторічній боротьбі, так як попередні заклики припинити цю практику мали невеликий вплив. Він давно називав Селфі "смішною і гротескною" процедурою, яка заважає церемонії червоної доріжки і фестивалю в цілому. Заявивши, що мобільні порушують величність Канн і на практичному рівні уповільнюють рух доріжкою.

Крім того, є ще одне нововведення, яке спрямоване відстоювати престиж Канн. Відтепер преса і публіка не зможе побачити конкурсні фільми напередодні офіційної світової прем'єри. Тепер правила однакові для всіх: преса і критики дивитимуться фільми з конкурсної програми одночасно зі святковою аудиторією в сусідньому кінотеатрі. Якщо ж прем'єра фільму запланована на 22:00, преса побачить фільм не раніше наступного ранку.

Важливо, що Канни і інші міжнародні фестивалі в останні роки нарікають на критиків, які залишають свої відгуки, не чекаючи офіційної світової прем'єри. Через що фестивальні покази втратили частину своєї чарівності.

Читайте АСН в Google News